Ventilatie 


Mechanische ventilatie

Wist u dat veel ventilatie systemen minder goed werken dan ze eigenlijk kunnen, wegens achterstallig onderhoud of vervuiling. Slijtage en vervuiling zorgen ervoor dat de mechanische ventilatiebox elk jaar met 5% tot 10% achteruit gaat.

Dat gaat niet alleen ten koste van comfort in huis maar is ook slecht voor de gezondheid. De luchtverversing kan dan namelijk onder de minimale norm van het Bouwbesluit raken.

Een jaarlijkse schoonmaak- en onderhoudsbeurt herstelt de capaciteit tot 90% van de oorspronkelijke waarde.

Tip!

Heeft u een onderhoudscontract voor de CV ketel bij ons, dan kunt u voor slechts € 22,00 uw ventilatiebox laten reinigen!


Mechanische ventilatiebox

Nieuwe ventilatieboxen zijn bedienbaar met de optionele afstandsbediening, handig voor de badkamer!

De levensduur van een mechanische ventilatiebox is ca. 15 jaar. Is uw systeem ouder? Dan is het verstandig deze te vervangen voor een ventilatie-unit met gelijkstroommotorDeze is tot wel 80% zuiniger dan de oudere systemen! 

De investering in een nieuwe ventilatie-unit verdient zich dus in enkele jaren terug!
Vervuiling ventilatiekanalen

Iedereen maakt wel eens zijn muur/plafondroosters schoon, maar verder dan dat wordt vaak niet gekeken. En dat terwijl de ergste vervuiling zich toch in de kanalen bevindt. Na verloop van tijd vormen de kanalen van het ventilatiesysteem een opslagplaats voor stof, vuil en vet. Een ideale voedingsbodem voor huisstofmijt, schimmels en virussen. 

Door deze blokkade is een goede ventilatie niet meer mogelijk en zal de luchtkwaliteit aanzienlijk afnemen. Een veel voortkomend gevolg hiervan zijn gezondheidsklachten als misselijkheid, allergieën, irritatie van luchtwegen en hoofdpijn.


Reinigen ventilatie kanalen

Het is van groot belang om de kanalen eens in de 4 a 5 jaar te laten reinigen. Het reinigen doen wij d.m.v. roterende borstels en industriële stofafzuiging. De plafondventielen worden gereinigd en indien nodig afgesteld op voorgeschreven luchtdebiet.

  

 

itho daalderop mechanische ventilatieHeeft u een nieuwe mechanische ventilatiebox nodig of wilt u ventilatiekanalen laten reinigen?

Vraag dan vrijblijvend een offerte.


Bel 010-4383045 of mail info@svenwarmtetechniek.nlTerug naar Home