Warmtepomp


Energie besparen met een warmtepomp

Een warmtepomp is enorm energiezuinig. Met rendementen van 350 tot 500% is het een duurzaam alternatief voor de gasgestookte CV ketel. Om deze reden stelt de overheid flinke subsidies beschikbaar voor aanschaf van een warmtepomp.


Is een warmtepomp voor mijn woning geschikt?

Om volledig van het rendement van een warmtepomp te profiteren, moet uw woning aan een aantal voorwaarden voldoen. Om te beginnen moet er zo weinig mogelijk warmte verloren gaan. De woning moet dus goed geïsoleerd zijn. 

Daarnaast moet ook het afgiftesysteem( cv installatie) geschikt zijn. Vloerverwarming of laagtemperatuur convectoren/radiatoren zijn prima geschikt. Voor een goede verdeling van het verwarmde water kan de installatie waterzijdig ingeregeld worden.


Hybride/bivalent

Bij bestaande bouw wordt doorgaans gebruik gemaakt van een lucht-water warmtepomp. Deze wordt in de tuin of tegen de gevel gemonteerd. De leidingen worden netjes met een leidinggoot weggewerkt en bij de cv ketel aangesloten op de cv installatie. 

Voor warmtapwater wordt de cv ketel gebruikt. Deze cv ketel kan ook de piekbelasting op zich nemen op het moment dat het bijvoorbeeld buiten vriest. Een systeem zoals dit noemen we een hybride of bivalent systeem.

warmtepomp specialist in regio Spijkenisse, Barendrecht, Hellevoetsluis, Vlaardingen, Schiedam, Hoogvliet, Pernis, Poortugaal, Rhoon, Hekelingen, Zuidland, Abbenbroek, Heenvliet, Geervliet, Zwartewaal, Brielle, Rockanje, Vierpolders, Rotterdam, Ridderkerk.Interesse in een warmtepomp of compleet hybride systeem? 

Neem direct contact op voor passend advies en een offerte.